فیلر چیست؟
فیلر یکی از روش های پر طرفدار جوانسازی پوست است. پوست صورت با افزایش سن، چربی و پروتئینهای ضروری مانند کلاژن و الاستین را که به صورت فرم میدهند از دست میدهد، فیلر میتواند با صاف کردن چین و چروکها و همچنین حجم دادن به برخی نواحی صورت از، از تغییر فرم صورت جلوگیری کند. از فیلر ها میتوان برای حجم دادن به لب، گونه، شقیقهها، خطوط فک و پر کردن گودی زیر چشم استفاده کرد. همچنین از این روش برای تغییر شکل بینی نیز استفاده میشود که به آن رینوپلاستی مایع (liquid rhinoplasty) گفته میشود.
فیلر ها چگونه کار میکنند؟
فیلرها یا پرکنندههای پوستی یک مایع ژل مانند(طبیعی یا مصنوعی) هستند که با کانول یا سوزن به نواحی مختلف صورت تزریق میشوند.فیلرها جای خالی چربیها و پروتئینها را در زیر پوست پر میکنند و باعث صاف کردن خطوط و چین و چروکها و همچنین حجم دادن به نواحی تو خالی میشوند.
باید توجه داشت که فیلر ها بر روی خطوط استاتیک (خطوطی که در زمان استراحت و بی حرکتی پوست نیز قابل مشاهده هستند) استفاده میشوند و خطوط پویا بهتر است با بوتاکس درمان شوند. مصرف فیلر برای خطوط و چین و چروک های عمیق تر بیشتر توصیه میشود.
بسته به ناحیهی تحت درمان و مدت اثر مورد نظر، میزان تزریق فیلر از 0.5 تا 5 میلیلیتر مشخص میشود.
عوارض جانبی تزریق فیلر
عوارض فیلر دو دسته هستند، برخی از آنها که شایعتر هستند در مدت 7 الی 14 روز از بین میروند اما برخی از آنها که بسیار نادر هستند و گاهی برای از بین بردنشان نیاز به عمل جراحی نیز دارند البته این عوارض با انتخاب پزشک متخصص برای تزریق فیلر و رعایت مراقبتهای قبل و بعد از انجام فیلر به صفر خواهد رسید.
عوارض کوتاه مدت
- خارش
- تورم
- قرمزی
- درد
- کبودی
عوارض نادر
- ایجاد برجستگیهایی بر سطح پوست که برای بهبودشان باید عمل جراحی انجام شود.
- حرکت پرکننده ها زیر پوست و قرار گیری در قسمت دیگر صورت که نیاز به جراحی دارد
- ماندن جای زخم بر صورت
- مسدود شدن رگ های خونی صورت که میتواند باعث مرگ بافت و کوری دائمی شود
- خارج شدن مواد از محل تزریق
- عفونت
مواردی که قبل از انجام فیلر باید رعایت شود
- قبل از انجام فیلر حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید تا از نتیجه رضایت بیشتری داشته باشید.
- امکان دارد هنگام تزریق دردی حس کنید که ممکن است برای شما ناخوشایند باشد پس، قبل از تزریق از کرم بی حسی برای نواحی تحت درمان استفاده کنید.